Το NORDIC WALKING εκπροσωπείται στη ελλαδα

Το NORDIC WALKING εκπροσωπείται στη χώρα μας από την Ευθυμία Καρατοπούζη και τον Τόλια Νίκο.Οι δύο τους είναι διαπιστευμένοι εκπαιδευτές από τη Διεθνή Ομοσπονδία NW (INWA certified Instructors).

Η ιστορία ξεκίνησε μετά το καλοκαίρι του 2012 όταν ο Νίκος ο οποίος είναι στρατιωτικός και προπονητής αθλημάτων στρατιωτικού αθλητισμού έψαχνε στο διαδίκτυο κάποια θέματα προκειμένου να προετοιμαστεί για μία επικείμενη εκπαίδευσή του στη Φινλανδία. Του άρεσε σαν ιδέα και κατα την παραμονή του στη χώρα αυτή ήρθε σε επαφή με τον Πρόεδρο της INWA κο Aki Karihtala. Ακολούθως εκπαιδεύτηκε εκεί από τους Φινλανδούς και επέστρεψε στην Ελλάδα Στη χώρα μας πρότεινε στην παλιά συναθλήτρια του Εφη η οποία είναι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Πρωταθλήτρια Στίβου στον ακοντισμό και προπονήτρια τοξοβολίας τη συνεργασία τους για την καλλιέργεια και ανάπτυξη του NW στη χώρα μας. Η Εφη δέχτηκε και αμέσως πήγε στην Αγγλία όπου εκπαιδεύτηκε από τη BRITISH NW ASSOCIATION και αυτή ως Instructor.

Σκοπός και των δύο είναι η διάδοση του NW στη χώρα μας τόσο σαν ψυχαγωγική ενασχόληση όσο και σε αθλητικό αγωνιστικό επίπεδο. Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές ιδρύεται και ο πρώτος Σύλλογος NORDIC WALKING.